Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
English Deutsch

Vizija, Misija, Naše Vrijednosti

Vizija

Messer je važna grupacija za industrijske plinove na glavnim tržištima u Evropi i Kini.

Messer jeste i ostaće nezavisna porodična kompanija. Mi razmišljamo i djelujemo dugoročno i dosljedno. Vrednujemo sebe po svom dugoročnom uspjehu.

Sa partnerima i povezanim društvima za tehniku habanja, spojeva i rezanja kao i za precizne uređaje, razvijamo sinergije; kompetentno, inovativno i pouzdano ispunjavamo želje kupaca.

To nas čini prvim izborom za naše kupce i zaposlenike.

Misija

Kao tradicionalna kompanija kojom rukovodi vlasnik orijentisani smo na budućnost, uzimajući u obzir različite okolnosti na našim postojećim tržištima.  i Naše iskustvo i kompetentnost koristimo i za stvaranje pozicija na novim tržištima.

Od acetilena do ksenona, mi kupcima nudimo širok spektar tehničkih i medicinskih plinova, plinova za prehrambenu industriju i specijalnih plinova. Ovu paletu proizvoda nadopunjavaju izvrsne usluge i visoko kvalitetna tehnička postrojenja i oprema.

U najmodernijim tehnološkim centrima mi skupa sa našim kupcima razvijamo tehnike primjena za upotrebu plinova u skoro svim industrijskim segmentima, u prehrambenoj tehnici, medicini, istraživanju i nauci.

Naši efikasni i angažirani zaposlenici, naša fleksibilnost i bliskost sa kupcima na lokalnim tržištima čine nas prvim partnerom.

Poduzetničkim djelovanjem, razmišljanjem prema naprijed i kontinuiranim poboljšanjem naših procesa povećavamo višak vrijednosti za naše kupce i dugoročno osiguravamo zajednički uspjeh.

Sa solidnim finansiranjem i primjerenom dobiti garantujemo nezavisnost i održivi rast.

Naše vrijednosti

Orijentacija na kupca
Skoncentrisani smo na individualne zahtjeve naših kupaca i pomažemo im da ojačaju svoju konkurentnu poziciju i djelotvornost.

Orijentacija na zaposlenike
Mi obučavamo, razvijamo i unapređujemo motivirane, sposobne i poštene zaposlenike. Očekujemo vlastitu inicijativu, timski rad i odgovornost.

Odgovorno ponašanje
Ozbiljno shvatamo našu socijalnu odgovornost prema zaposlenicima i društvu:

  • Sigurnost: obavezali smo se na zaštitu naših zaposlenika i sigurnu proizvodnju, korištenje i upotrebu naših proizvoda.
  • Zdravlje: Uspostavljamo radne standarde za osiguranje zdravlja i dobrostanja pojedinca.
  • Okolina: Kao član društva pazimo na zaštitu okoline.

Poduzetnička odgovornost

Odgovornim upravljanjem našim resursima i korištenjem talenata naših zaposlenika dugoročno povećavamo vrijednost naše kompanije.

Izvrsnost

Stručna kompetentnost, inovacije, brzo odlučivanje i fleksibilnost određuju naše djelovanje.

Povjerenje i poštovanje

Naša saradnja je zasnovana na pouzdanosti, iskrenosti, transparentnosti i otvorenoj komunikaciji. Mi poštujemo kulturne i društvene običaje i razlike u zemljama u kojima radimo.